Kniftyknitterpatronen.jouwweb.nl
welkom » beenwarmers en sokken

beenwarmers en sokken

Sokken??? Op de knifty knitter??

Nee, echte sokken worden dat niet, meer lekkere dikke huissloffen.  Op dit moment heb ik nog geen patronen van sokken. Ik ben er wel mee bezig.

Sinds 2011 is ook in Nederland de AKB sockloom te koop. Dit is een verstelbare small gauge breiloom, speciaal geschikt om sokken op te breien. De loom is van hout en de pinnen zijn van metaal. Als je de loom aanschaft, zit er een DVD bij die op hele duidelijke en heldere manier laat zien hoe je sokken kan breien op   de loom. Op deze loom kan je met de speciael sokkenwol voor pendikte 2,5 hele mooie resultaten krijgen.

Deze sokkenloom is  te koop via: www.create4fun.nl

Op de site: www.knittingboard.com  kan je gratis sokpatronen vinden.

 

beenwarmers

Even een snel werkje tussendoor. Deze beenwarmers zijn gebreid met  Noorse wol: 55% wol, 15% polyamide en 30% viscose. Looplengte is 160 meter per 100 gram. Ik heb precies 2 bollen van 100 gram gebruikt. Van te voren had ik van elke bol 2 even grote bollen gemaakt.

Verder nodig: blauwe ronde Knifty knitter, haaknaald nr 5 en een stopnaald. (kleine elastiekjes om de averechte pinnen te markeren)

 

Gebruikte steken: ewrap en averecht, gebreid met dubbele draad. Markeer de pinnen voor de averechte steken met bv kleine elastiekjes of een gekleurd draadje.

Zet alle pinnen van de ring op met de dubbele ewrapopzet.: Maak een beginlus, zet deze op de eerste pin ewrap deze pin 1 x en haal over. Ewrap de volgende pin 2x en haal over, enz. tot alle pinnen opgezet zijn. Brei de hele beenwarmer als volgt: 2 ewrap, 2 av * 3 ewrap, 2 av * herhaal  nog 3x tussen **. Brei ongeveer 70 toeren. De beenwarmer zal dan ongeveer 47 cm lang zijn. Kant af als volgt: haal met de haaknaald de eerste lus van de pin en haak een losse, haal de volgende lus van de pin, haal door de lossen en haak nog een losse, Enz tot alle steken van de pinnen zijn gehaald. Hecht de loshangende draden aan de binnenkant af met de stopnaald.

 


 

Maak een Gratis Website met JouwWeb