Kniftyknitterpatronen.jouwweb.nl
welkom » leuke linken

leuke linken

ik geef  hier  linken van webpagina's met vrij te gebruiken patronen voor het breien op de knifty knitter of andere looms.

http://www.knittingboard.com/ ( klik op: free patterns, vul je emailadres in en je krijgt direct toegang tot de gratis patronen)

http://www.bevscountrycottage.com/how-to-loom-knit.html#patterns

http://isela.typepad.com/loomknitting/free-patterns.html

http://www.knittingpatterncentral.com/directory/loom_knitting.php


www.ravelry.com

Ravelry is niet zo maar een site. Het is een enorm grote  brei en haak'community' met heel veel leden . Van oorsprong is het Amerikaans, de daarom is de site zelf in het Engels. Er zijn  ontzettend veel groepen waar je je bij kan aansluiten . In een groep kan je informatie delen, vragen stellen, foto's laten zien , kortom eigenlijk alles wat je in elk forum kan doen. Bovendien zijn er ontzettend veel patronen te vinden. De meeste zijn gewone breipatronen, maar er is de laatste tijd enorm veel aan loompatronen bijgekomen. breien op een loom, knifty knitter, of knittingboard is in Amerika veel verder ontwikkeld dan hier in Nederland. Er zijn diverse Amerikaanse loomgroepen te vinden, en er is 1 Nederlandse groep voor de knifty knitter.

Het is een gratis site, je kan je aanmelden en een account aanmaken. Van daaruit heb je toegang tot alle patronen. De meeste patronen zijn gratis, maar  uiteraard kan je ook patronen kopen.

Als je net een account hebt, is de site nogal overweldigend, wáár moet je beginnen.....

Aan de rechterkant staat  een venster met de  wiki van ravelry. ( help help where am I)

Bovenin staat een taakbalk, klik daar op 'groups' en klik rechts op: browse groups by location. Zoek Nederland en dan krijg je een lijst te zien met alle Nederlandse groepen. Scrol een stukje naar beneden en je ziet de  nederlandse groep voor knifty knitter. Dan heb je die alvast gevonden!

Verder kan je  bij de taakbalk bovenin  bij 'my notebook' van alles invullen. Welke patronen je favoriet zijn, welke boeken je hebt, wat je stash is ( stash is je voorraad aan breigaren). Je kan het zo  uitgebreid maken of simpel houden als je zelf wil.

Wil je patronen zoeken klik dan  op: patterns. Wil je info over een bepaald garen klik dan op Yarns

Hoe meer je ermee bezig gaat , hoe simpeler het wordt. Het is echt een aanrader om lid te worden van Ravelry. Ik hoop jullie daar te zien op de knifty knittergroep!

 


 

Een site met kooppatronen: https://www.vivaloom.com/

Maak een Gratis Website met JouwWeb